Telefon E-mail
Telefon E-mail

Szoftverek

Termékeink

Az ANSYS és a TANDLER képviseletében innovatív és tudásigényes szimulációs szoftvereket kínálunk Önnek, melyek a ma ismert leghatékonyabb eszközök a termék- és folyamatfejlesztési, optimalizálási problémák megoldására. Megmutatják az olyan folyamatok részleteit is, melyek prototípus tesztek, mérések segítségével csak nehezen, vagy egyáltalán nem vizsgálhatók. Költséghatékonyságuk a tervezési hibák korai kiszűrésében, a piacra kerülési idő csökkentésében, a termék- és folyamat optimalizálás megkönnyítésében, valamint a beruházási és üzemeltetési kiadások visszaszorításában rejlik.

Részletek

Termékeink telepítésének és személyre szabásának megkönnyítésére szakembereink kifejezetten az Ön tevékenységi területére és műszaki problémáira koncentrálva képzik ki munkatársait szoftvereink használatára a modellezéstől az eredmények kiértékeléséig. Mindemellett a szoftver licenchez a legjobb szakembereink folyamatos konzultációs segítsége is rendelkezésére áll, biztosítva, hogy a lehető leggyorsabban készüljön el az Ön numerikus szimulációs modellje. Szívesen látjuk évente tartott felhasználói találkozóinkon, ahol a legújabb hazai kutatási témákkal ismerkedhet meg.

Széleskörű felhasználhatóságuk, és megrendelői igényekre szabhatóságuk miatt az Önnek leginkább megfelelő szoftvercsomagot személyes igényfelmérés alapján érdemes kiválasztani, értékesítésük pedig az alábbi fő konstrukciókban történik:

 • Örökös licencek
 • Megújuló licencek
 • Támogatás (megújuló licenc esetén benne van a licencdíjban, örökös licenc esetén külön megrendelés tárgya)
 • Licenc + oktatás
  • Egyéni oktatás
  • Csoportos oktatás

Természetesen megrendelői igények alapján egyénre szabott ajánlatokkal is állunk rendelkezésére, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, vagy válassza a visszahívás kérése menüpontot. Amennyiben szeretné kipróbálni a termékeket, igényelje ingyenes 30 napos próbaverziónkat.

A CFD.HU Kft. hivatalos és teljes körű szoftverforgalmazója az ANSYS szoftvercsalád hő- és áramlástani, valamint mechanikai numerikus szimulációs termékeinek, illetve a TANDLER közműhálózatok modellezésére alkalmas szoftvereinek, melyekről az alábbi témakörökre kattintva olvashat bővebben.

Bezár

ANSYS áramlástani
szimulációs szoftverek

CFD megoldások komplex hő- és áramlástani problémákra.

ANSYS szerkezeti
szimulációs szoftverek

Statikus és dinamikus vizsgálatok akár a teljes termék életcikluson.

ANSYS kapcsolt fizikai
szimulációs szoftverek

Összetett fizikai jelenségek teljes körű analízise.

ANSYS valós idejű, 3D szimuláció

  Tervezői szoftverek mérnökök és döntéshozók számára.

ANSYS Workbench
platform szoftverek

A szimulációs szoftverek hatékonyságnövelő eszközei.

ANSYS  akadémiai és diák
szoftverek

ANSYS szoftverek felsőoktatási hallgatók részére.

TANDLER csatorna-
hidraulikai szoftverek

TANDLER csatornahidraulikai szoftverek

Komplett városrészek csatornahidraulikai elemzése.

CFD.HU saját fejlesztésű
szoftverek

CFD.HU saját fejlesztésű szoftverek

A CFD.HU Kft. saját fejlesztésű szoftverei.

ANSYS áramlástani szimulációs szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS CFD szoftverei lehetővé teszik az Ön számára, hogy biztonsággal előre jelezze a közeg áramlásának hatását a termékére nézve. A szoftverek egyedülálló analitikus képességeinek köszönhetően a tervezési fázisban történő optimalizálástól egy meglévő termék hibaelemzéséig a tervezés és gyártás minden fázisában nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak. Bármilyen legyen is a vizsgált áramlástani jelenség – egy- vagy többfázisú, izotermikus vagy adiabatikus, összenyomható vagy sem – az ANSYS CFD szoftverei megbízható információt szolgáltatnak a termékét érintő folyamatok legapróbb részleteiről.

Az ANSYS különböző CFD szoftvereket kínál az általános felhasználásútól a speciálisan egy-egy áramlástani problémára kifejlesztett verziókig. Kérjük, tekintse meg a részletes leírásokat és brosúrákat. Munkatársaink segítenek megtalálni az Ön igényeinek legjobban megfelelő szoftvert!

Az ANSYS Fluent és az ANSYS CFX általános célú CFD szoftverek, az ANSYS CFD szoftvercsalád legszélesebb palettájú tagjai. E két szoftver egyszerre is megvásárolható az ANSYS CFD szoftver csomagban, ami ezen felül tartalmazza az ANSYS legfejlettebb posztprocesszálásra használt eszközét, a CFD Post-ot. Az ANSYS CFD-Flo és az ANSYS CFD Professional szoftverek pedig kiválóan alkalmasak a kevésbé bonyolult műszaki problémák költséghatékony megoldására. Az ANSYS Polyflow kifejezetten a műanyagipar számára készült szoftver, mely a gyártás minden folyamatára kiterjedő vizsgálatokat tesz lehetővé a szerszámkészítéstől a kész termék teherbírásáig, míg az ANSYS Icepak pedig az elektronikai iparban előforduló hőtani problémákra kifejlesztett szoftver.

Ezeken túl új termékként elérhető az ANSYS AIM és a DISCOVERY LIVE szoftver is, melyekkel egy innovatív környezeten belül áramlástani számítások, valamint ezeken túl mechanikai, hőtani és elektromágneses vizsgálatok is elvégezhetőek, és akár kapcsolt fizikai számítások is végrehajthatók.


ANSYS CFD

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS CFD szoftvercsomag magába foglalja az ANSYS Fluent, az ANSYS CFX, az ANSYS Polyflow és az ANSYS Forte szoftvereket.

A szoftvercsomag részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Fluent

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Fluent általános célú áramlástani numerikus szimulációs szoftver, vagyis felhasználási területe minden áramlástani problémára kiterjed. Részletes bepillantást tesz lehetővé a turbulens és többfázisú folyadékok viselkedésébe, segíti megérteni és tervezni a hő- és anyagtranszport folyamatokat, reaktív áramlásokat.

Rendkívül széles körő szimulációs képességeinek köszönhetően az ANSYS Fluent-et használják az ipari alkalmazásokban a repülők szárnya körüli légáramlatoktól kezdve a kemencékben való égésig, a fűtőtestben fellépő forrástól az üveggyártásig, a véráramlástól a félvezetőgyártásig, a tiszta terek tervezésétől a szennyvízkezelő telepekig. A szoftver még szélesebb körű elterjedését segítette, hogy képes modellezni a motorhengereken belüli tereket, akusztikát, áramlástechnikai gépeket és többfázisú rendszereket.

Az ANSYS Fluent 40 %-os részesedésével egyértelműen a világ piacvezető áramlástani numerikus szimulációs szoftvere. Manapság világszerte vállalatok ezrei profitálnak ennek a fontos mérnöki tervezésre és elemzésre alkalmas eszköznek a használatából. A fizika számos területére kiterjedő alkalmazhatóságainak köszönhetően az egyik legsokoldalúbb numerikus áramlástani szoftverré vált. A felhasználóbarátság és a nagy számítási teljesítmény területén régóta fennálló hírnevével garantáljuk, hogy az ANSYS Fluent megkönnyíti az új felhasználóknak is a modellfejlesztés és a számítási idő csökkentését. Hazánkban is több ipari és akadémiai helyszínen használják ezt a programcsomagot.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS CFX

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS CFX egy általános célú, bármely összetett mérnöki problémára megoldással szolgáló rugalmas és hatékony CFD szoftvercsomag. Széleskörű fizikai modellválasztékkal rendelkezik, amelyek ipari és más alkalmazási területeken is jól használhatók. Az ANSYS CFX terméket előszeretettel alkalmazzák forgógépek numerikus szimulációja esetén, mivel a termékhez kapcsolható elő (ANSYS Turbogrid) és utófeldolgozó (ANSYS CFD Post) eszközök jelentősen meggyorsítják az áramlástechnikai gépek szimulációs munkafolyamatát.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS CFD-Flo

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS CFD-Flo egy CFD szoftver csomag, mely az élvonalban dolgozó termék fejlesztő mérnökök szükségleteit célozza meg az áramlástani analízis területén. Az eszköz tartalmazza a vállalatok által leggyakrabban alkalmazott fizikai modelleket, melyeket a vállalatok felhasználnak a jobb termékek gyorsabb előállítására. Valamint kompatibilis más eszközökkel az ANSYS Workbench környezetben. Az ANSYS CFD-Flo versenyképes ára és fókuszált tulajdonságai miatt ideális választássá teszik tervező részlegekkel rendelkező vállalatok számára, akiknek szükségük van a CFD technológiára a termékek és munkafolyamatok fejlesztéséhez.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS CFD Professional

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS CFD Professional segítségével megvizsgálhatjuk a kulcsfontosságú pontokat a termék minőség szempontjából. Ideális választás szelepek, csőcsatlakozások és elágazások, valamint szellőző rendszerek tervezésére, melyeknél szükséges:

  • A nyomásesés csökkentése
  • A szellőző rendszer optimalizálása
  • Az áramlási és hőeloszlási viselkedés megbecslése

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Polyflow

Forrás: www.ansys.com

A POLYFLOW egy fejlett végeselem módszer alapú szoftver, amely kiterjedt adatbázist tartalmaz a viszkoelasztikus közegmodellekről, így ideális a polimer- és üveggyártási, illetve anyagfeldolgozási problémák elemzésére.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Fluent for Catia

A ANSYS FLUENT for CATIA V5 egy olyan termék, amely a FLUENT szoftver gyors áramlásmodellezési technológiáját beépíti a CATIA V5 termék életciklus menedzsment módszerébe, lehetővé téve mérnökök számára, hogy egyetlen munkafolyamaton belül és azonos felhasználói felület segítségével tervezzenek, elemezzenek és optimalizáljanak.


ANSYS Icepak

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Icepack szoftver robusztus és erőteljes CFD hátteret ad az elektronikai hőmenedzsmenthez. Az ANSYS Fluent megoldón alapuló Icepack kombinálja a fejlett megoldó technológiát a robusztus hálózási opciókkal. E kombináció gyors és pontos hőeloszlást ad az elektronikai hűtőrendszerekben.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS szerkezeti szimulációs szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Mechanical szoftvercsaládját világszerte úgy jellemzik a felhasználói, mint a komplex mérnöki problémák gyors és hatékony megoldását. Az ANSYS végeselem módszer alapú eszközei lehetővé teszik egy adott szerkezetet érő összes szerkezeti és mechanikai hatás elemzését, a lineáris szerkezeti vizsgálattól kezdve a ciklikus igénybevételeken át a nemlineáris, dinamikus hatások és komplex mozgások elemzéséig.

Az ANSYS Mechanical négy különböző csomagban érhető el: Mechanical Enterprise, Mechanical Premium, Mechanical Professional és DesignSpace, melyek megoldást nyújtanak a legegyszerűbb szimulációs feladatoktól a legbonyolultabb mechanikai számításokig. Az egyes csomagok számos alkalmazást tartalmaznak a különböző problémák megoldásához. A kisebb csomagok különböző szintű limitációkkal rendelkeznek.

Az ANSYS kínálatában új termékként elérhető az ANSYS AIM szoftver is, mellyel egy innovatív, teljesen újragondolt környezeten belül mechanikai számítások, valamint ezeken túl áramlástani, hőtani és elektromágneses vizsgálatok is elvégezhetőek, míg ezek összekapcsolásával akár összetett fizikai számítások is végrehajthatók.

Kérjük, tekintse meg a szoftverismertetőket és vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, hogy megtalálhassuk az Önnek leginkább megfelelő megoldást!


ANSYS Mechanical Enterprise

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Mechanical Enterprise segítségével gyorsan és megbízhatóan hajthat végre statikus és tranziens szilárdsági vizsgálatokat, lineáris és nemlineáris stabilitásvizsgálatot, valamint részmodell illetve almodell vizsgálatokat. A geometriai nemlinearitásoknak köszönhetően figyelembe vehetőek a nagy nyúlások és a nagy elmozdulások hatása, és emellett nemlineáris anyagmodellek teljes választéka áll rendelkezésre. A fejlett kontakt technológiák segítségével könnyedén alakíthatóak ki komponensek közötti kapcsolatok. Modálanalízis, harmonikus, válaszspektrum, véletlenszerű vibráció és rotordinamikai vizsgálatok segítségével meghatározhatók a szerkezetek rezgési viselkedései. Az állandósult és tranziens hőtani vizsgálatokkal számításba vehetőek a hővezetési, konvekciós és hősugárzási folyamatok. Ezeken túl az ANSYS Mechanical Enterprise lehetőséget ad explicit dinamikai valamint kapcsolt fizikai számítások végrehajtására is.

Az ANSYS Mechanical vezető implicit megoldó technológiája és a produktív platformja mellett az ANSYS Mechanical Enterprise csomag a következő alkalmazásokat tartalmazza: Fatigue Module, Rigid Body Dynamics, SpaceClaim, ACT, DesignXplorer, Explicit STR, Composite PrepPost, Aqwa és Simplorer.

A szoftvercsomag részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Mechanical Premium

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Mechanical Premium segítségével gyorsan és megbízhatóan hajthat végre statikus és tranziens szilárdsági vizsgálatokat, lineáris és nemlineáris stabilitásvizsgálatot, valamint részmodell vizsgálatokat. A geometriai nemlinearitásoknak köszönhetően figyelembe vehetőek a nagy nyúlások és a nagy elmozdulások hatása, és emellett nemlineáris anyagmodellek széles választéka áll rendelkezésre. A fejlett kontakt technológiák segítségével könnyedén alakíthatóak ki komponensek közötti kapcsolatok. Modálanalízis, harmonikus, válaszspektrum, véletlenszerű vibráció és rotordinamikai vizsgálatok segítségével meghatározhatók a szerkezetek rezgési viselkedései. Az állandósult és tranziens hőtani vizsgálatokkal számításba vehetőek a hővezetési, konvekciós és hősugárzási folyamatok.

Az ANSYS Mechanical vezető implicit megoldó technológiája és a produktív platformja mellett az ANSYS Mechanical Premium csomag a következő alkalmazásokat tartalmazza: Fatigue Module és Rigid Body Dynamics.

A szoftvercsomag részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Mechanical Professional

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Mechanical Professional segítségével gyorsan és megbízhatóan hajthat végre statikus és tranziens szilárdsági vizsgálatokat, lineáris és nemlineáris stabilitásvizsgálatot, valamint részmodell vizsgálatokat. A geometriai nemlinearitásoknak köszönhetően figyelembe vehetőek a nagy nyúlások és a nagy elmozdulások hatása. A fejlett kontakt technológiák segítségével könnyedén alakíthatóak ki komponensek közötti kapcsolatok. Modálanalízis segítségével meghatározhatók a sajátfrekvenciák és sajátalakok. Az állandósult és tranziens hőtani vizsgálatokkal számításba vehetőek a hővezetési, konvekciós és hősugárzási folyamatok.

Az ANSYS Mechanical vezető implicit megoldó technológiája és a produktív platformja mellett az ANSYS Mechanical Professional csomag a következő alkalmazást tartalmazza: Fatigue Module.

A szoftvercsomag részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS DesignSpace

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS DesignSpace szoftver egy könnyen használható szimulációs csomag, ami olyan eszközöket ad a tervezők kezébe, melyekkel megformálhatják, tervezhetik és validálhatják alakuló ötleteiket az ANSYS Mechanical-lal azonos megoldó segítségével. A DesignSpace szoftver segítségével Ön haladó szimulációs ismeretek szüksége nélkül tud statikus szerkezeti és hőtani, dinamikus, tömeg-optimalizációs, rezgésalak valamint biztonsági tényező számítási szimulációkat elvégezni.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Explicit STR

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Explicit STR a szerkezetek terhelésekre adott válaszát vizsgálja, azonban kiterjeszti az ANSYS Mechanical által nyújtotta képességeket a rövid idejű komoly terhelések, nagy anyagi deformációk és anyagi tönkremenetelek esetére. Az explicit megoldója kezelni tud olyan bonyolult nemlineáris kontaktokkal rendelkező modelleket, amik nehézségekbe ütköznének az ANSYS Mechanical implicit megoldóját használva. A szoftver az ANSYS Workbench-be integrálva működik, felhasználva a megszokott, ANSYS Mechanical és egyéb integrált vizsgálati rendszerek által alkalmazott kezelőfelületet. Ha már használta az ANSYS Mechanical-t, akkor az Explicit STR-re váltás egyszerűen megtehető, és jelentős tanulási erőfeszítések nélkül juthat eredményekhez.


ANSYS Autodyn

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Autodyn szoftver becsapódásokból, magas nyomásokból és robbanásokból adódó rövid idejű terhelések szimulációjára képes. Leginkább nagy anyagi deformációk vagy anyagi tönkremenetelek számítására alkalmas, fejlett megoldási módszereket nyújt a könnyű használhatóság feladása nélkül. Olyan komplex fizikai jelenségek, mint folyadékok, szilárd testek és gázok kölcsönhatása; anyagok állapotváltozása; lökéshullámok terjedése mind modellezhetők az Autodyn segítségével. Az ANSYS Workbench-be integrálva, de saját felhasználói felületével, könnyű használhatóságával az Autodyn évtizedekig vezette az iparágat, kis energia és időráfordítással is megbízható eredményeket biztosítva.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS LS-DYNA

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS LS-DYNA szoftver ütközésekből adódó rövid idejű terhelések szimulációját biztosítja. Ez a legszélesebb körben elterjedt explicit szimulációs program, leginkább a tapasztalt és magas műszaki igényű felhasználók számára. Az LS-DYNA sokféle eleme, kontakt kialakítása, anyagmodellje és egyéb beállítási lehetősége lehetővé teszi komplex modellek részletes vizsgálatát. Segítségével maximalizálható a produktivitás, csökkenthető a munkaköltség és a munkaidő. A szoftver elősegíti, hogy már a számítás korai szakaszában kiszűrhetőek legyenek a hibák. A modellek úgy alakíthatók számítás közben is, hogy módosítani, hozzáadni vagy törölni lehessen részeket, és a szimuláció azon pontjától tovább futtatható legyen, így megbízható eredményeket biztosítva rövid idő alatt.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS nCode DesignLife

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS nCode DesignLife az ANSYS Mechanical kiegészítő szoftvere fáradási élettartam számítására. Az ANSYS Mechanical által végrehajtott végeselemes vizsgálat eredményeit használja fel a feszültségek és nyúlások számítására, majd az nCode DesignLife összesíti az ismétlődő terhelésekből adódó károsodásokat, hogy megismételhető és megbízható módon megbecsülje a termék fáradási élettartamát. Segítségével gyorsan kiértékelhetőek egy új dizájn esetén a különböző anyagok és alternatív geometriák, és így optimalizálhatók a termék várható használatához, jóval az első prototípus megépítése előtt.


ANSYS Customization Toolkit – ACT

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS ACT segítségével egy testre szabott szimulációs környezet hozható létre, amivel specializálhatók a folyamatok, javítható a produktivitás és a hatékonyság a mérnök csapatok számára. A szoftver lehetőséget biztosít APDL szkriptek beágyazására, egyedi menük és gombok létrehozására, third-party alkalmazások használatára, és a szimulációs adatok egyedi módosítását lehetővé tevő saját segédeszközök létrehozására.


ANSYS Composite PrepPost

Forrás: www.ansys.com

A gyakorlatban alkalmazott réteges kompozitok vizsgálatához szükséges a rétegek számának, anyagának, vastagságának és irányultságának komplex leírása. A mérnöki kihívást annak becslése jelenti, hogy a kész szerkezet miként fog teljesíteni az életszerű körülmények között. A szimuláció ideális erre a célra, ha figyelembe szeretnénk venni a feszültségeket és alakváltozásokat valamint a különböző tönkremeneteli feltételeket. Az ANSYS Composite PrepPost szoftver minden szükséges funkcionalitást biztosít a réteges kompozitok végeselemes vizsgálatának pre- és posztprocesszálásához.


ANSYS Rigid Body Dynamics

Forrás: www.ansys.com

A mechanikai szerkezeteknél gyakran tartalmaznak komplex összekapcsolt rendszereket, melyek nagy elmozdulásokat végeznek, mint például járművek felfüggesztési rendszerei, gyártást segítő robotok vagy repülőgépek futóművei. Ezen rendszerek mozgásának szimulációja hagyományos rugalmas elemek és végeselem módszer segítségével nagyon számításigényes lenne. A gyorsabb és hatékonyabb eredmények elérése érdekében az ANSYS Rigid Body Dynamics modul egy olcsóbb, robusztusabb vizsgálati módszert nyújt merev, sok részből álló rendszerek dinamikai számításához.


ANSYS Fatigue Module

Forrás: www.ansys.com

Míg kezdetben sok elem jól működik, később gyakran fáradási tönkremenetelt szenvednek a ciklikusan ismétlődő terhelés hatására. A Fatigue Module lehetővé teszi egyszerű fáradási vizsgálatok végrehajtását, amivel meghatározható a szerkezeti elemek élettartama az életciklus alatt tapasztalható terhelések esetére.


ANSYS Aqwa

Forrás: www.ansys.com

ANSYS Aqwa. Hamarosan… Adatok feltöltés alatt.


ANSYS Simplorer

Forrás: www.ansys.com

ANSYS Simplorer. Hamarosan… Adatok feltöltés alatt.


ANSYS kapcsolt fizikai szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Összetett fizikai jelenségek, műszaki problémák átfogó vizsgálatára az ANSYS Multiphysics Platform, az ANSYS AIM illetve a DISCOVERY LIVE szimulációs szoftverek állnak rendelkezésre. Előbbi segítségével az ANSYS legfejlettebb áramlástani, szerkezeti, hőtani és elektronikai szoftvereit lehet összekapcsolni egymással és akár kétirányú, kapcsolt fizikai szimulációkat végrehajtani, utóbbival pedig egy újragondolt és egységesített felületen keresztül könnyen megvizsgálhatóak a különböző fizikai folyamatok, és egyirányú kapcsolt szimulációk is elvégezhetők.

Az ANSYS Multiphysics Platform lehetővé teszi, hogy a high-end ANSYS Fluent vagy ANSYS CFX áramlástani, az ANSYS Mechanical szerkezeti, és az ANSYS Maxwell és ANSYS HFSS elektronikai szimulációs termékeit használjuk fel a kapcsolt fizikai vizsgálatokhoz, így minden lényeges fizikai folyamatot modellezhessünk.

Az ANSYS AIM


ANSYS Multiphysics Platform

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS piacvezető termékeit használó mérnökök könnyen és teljes mélységéig kihasználhatják az ANSYS fizikai számításait a multifizikai szimulációik során. A piacvezető szoftverek lehetővé teszik a kapcsolási lehetőséget a szerkezeti, hőtani, áramlástani és elektromágneses vizsgálatok között. Ezen megoldások alkalmazásával a mérnökök megszerzik a multifizikai számításaikhoz szükséges rugalmasságot, hogy kapcsolt fizika segítségével megtervezhessék a termékeiket. A megoldási lehetőségek a különböző termékek kiterjesztett fizikai képességeitől az egyirányú adatkapcsolásokon keresztül egészen a teljes két-irányban kapcsolt, komplex iterációs eljárásokig terjednek.


ANSYS AIM

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS AIM a külön mérnöki tudományágak szimulációs értékét növeli azzal, hogy a különbözõ fizikák teljes tárházát könnyen alkalmazhatóvá teszi a szervezeten belül. Attól függetlenül, hogy mechanikai, áramlástani, hőtani vagy elektromágneses tulajdonságokat tartalmaz-e a multifizikai szimuláció, a teljes számítási munkafolyamat egy egyablakos felületen belül oldható meg, ezzel lecsökkentve a tanulás és alkalmazás költségeit, ami tipikusan jelentkezne különböző alkalmazások kapcsolása esetén. Az AIM új szimulációs folyamatmintái végigvezetik a mérnököket az interakciókat figyelembe vevő multifizikai munkafolyamatokon, továbbá lehetőséget biztosít a különböző részfolyamatok egyéni automatizálásával a mérnökidő csökkentésére.

Az egyablakosra tervezett szimulációs szoftver mellett az ANSYS AIM licenc a következõ alkalmazásokat is tartalmazza: DesignXplorer, beépített ANSYS SpaceClaim és 4 ANSYS HPC mag.

A szoftver részletes specifikációját az ANSYS 19 R3 Capabilities Chart-ban nézheti meg.


ANSYS Workbench platform szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Workbench platform szoftverei között specifikus kiegészítő szoftvereket kínálunk, legyen szó akár a felhasználói élmény növeléséről, a geometria kezelés megkönnyítéséről, vagy a számítási kapacitás növeléséről.


ANSYS Workbench

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Workbench platform az a keret, melyre a piacvezető és egyben a legszélesebb ipari spektrumot lefedő mérnöki szimulációs szoftvertechnológia épül. Az innovatív kezelői felület átfogó rálátást nyújt az egész szimulációs folyamatra, és átvezeti a felhasználót még a legösszetettebb, akár többféle fizikai hatást elemző analízisen is a „drag-and-drop” technika egyszerűségével. A kétirányú CAD összeköttetés, nagy teljesítményű automatikus hálózó, a teljes projektre kiterjedő frissítő mechanizmus, a projekt szinten felépíthető paraméter hálózat, valamint integrált optimalizáló eszközök segítségével soha nem látott hatékonyság és produktivitás áll a felhasználó rendelkezésére, szárnyakat adva a szimulációs alapokon álló termékfejlesztésnek.


ANSYS Meshing

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Meshing hálózó egy általános célú, intelligens és automatizált nagyteljesítményű termék, mely a legmegfelelőbb hálót generálja a pontos és hatékony multifizikai számítások végrehajtásához. A különböző számításokhoz alakított háló egy kattintással létrehozható a modell elemeire, míg a tapasztalt felhasználók részére a beállítási lehetőségek teljes szabályozása adott, amennyiben finomhangolni szeretnék a hálót. A párhuzamos futtatás automatikusan alkalmazásra kerül, hogy minél kevesebbet kelljen várni a hálógenerálás folyamatára.


ANSYS High Performance Computing – HPC

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS HPC lehetővé teszi az élethűbb modellekkel, részletesebb geometriákkal rendelkező, nagy rendszerek és komplex fizikai jelenségek párhuzamos futtatását. Az ANSYS HPC használatával a cégek magabiztosan tervezhetik terméküket azok viselkedésének részletes megértése által, így biztosak lehetnek benne, hogy a termék sikeres lesz a piacon. Emellett a HPC nagyobb munkateljesítményt is lehetővé tesz, segítségével a mérnökök nem csak egy dizájnötletet, hanem több variációt is meg tudnak vizsgálni. Több dizájn együttes vizsgálatával a kutatás-fejlesztő csapatok jelentős javulást érhetnek el a fejlesztési folyamat korai fázisában, hatékonyabban mint valós prototípus építése esetén.


ANSYS SpaceClaim

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS SpaceClaim egy CAD-semleges eszköz, mely segítségével bárki létrehozhat, módosíthat és javíthat geometriákat anélkül, hogy a mögöttes technológiával kéne foglalkoznia. A SpaceClaim-mel a 3D modellezés gyorssá, egyszerűvé, rugalmassá és kifizetődővé válik, függetlenül attól, hogy a munkafolyamat mely fázisában van rá szükség. Az ANSYS SpaceClaim lehetővé teszi, hogy bárhonnan érkező geometriával dolgozhasson. A SpaceClaim használatával a számítógéppel segített tervezés folyamatában felgyorsítható az analízisig vezető út, így növelhető a termékfejlesztés hatékonysága.


ANSYS DesignXplorer

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS DesignXplorer szoftver egy integrált alkalmazás, mely kihasználja az ANSYS Workbench erejét parametrikus vizsgálatok és könnyen alkalmazható multifizikai optimalizálási feladatok végrehajtására. Lehetővé teszi, hogy felfedezze, megértse és optimalizálja a tervét, ezzel elősegítve a szimulációval vezérelt termékfejlesztés folyamatát. Ha elkészített egy projektet Workbench-ben, akkor általában néhány kattintásra van csak szükség a DesignXplorer-rel való optimalizálásra, ami után grafikonok és táblázatok segítségével megvizsgálható a dizájn és paraméter érzékenység vizsgálat hajtható végre. Ezek segítségével jobban megérthető a terv, jobb mérnöki döntések hozhatók, az optimalizálási algoritmusok pedig lehetővé teszik egy jobb dizájn létrehozását.


ANSYS valós idejű, 3D szimulációs szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Discovery termékcsalád egy forradalmian új fejlesztés eredménye, amely egy régi álmot vált valóra. Egyszerű tanulhatóságával, és kezelhetőségével, vezetett, menthető, személyre szabható munkameneteivel elérhetővé teszi  a több fizikát is lefedő szimulációt olyan mérnökök, döntéshozók számára, akik eddig nem, vagy ritkán használtak hasonló eszközöket.

A termékcsalád 3, egymásra épülő csomagból áll: Discovery Essential,  amely lényegében egy direkt modellező, geometria szerkesztő eszköz. Bármely CAD formátumot megnyit, azonnal 3D modellt alkot, és szabad szerkesztést enged anélkül, hogy a forrás formátumban lévő fastruktúrával bajlódnánk.

A család második tagja a Discovery Standard, amely a SpeceClaim direkt modellező modulon felül egy valós idejű, instant szimulációs eszközt is tartalmaz. A Discovery Live a beolvasott geometriát kezelői beavatkozás nélkül hálózza és a szimulációs térben tapasztalt eredmények láttán a szimuláció futása közben módosíthatjuk a geometriát vagy anyagminőségeket. A változtatások hatása azonnal látható az eközben futó szimuláción.

A család legerősebb tagja a Discovery Ultimate, hamely a SpaceClaim és a Discovery Live mellett rendelkezésre bocsátja a Discovery AIM, teljes értékű, több fizikát átfogó szimulációs szoftvert. Segítségével elvégezhetők komplex áramlástani, mechanikai, hőtani és elektromágneses szimulációk. Ezek egymáshoz kapcsoltan is futtathatók.

Mindez egyetlen, könnyen kezelhető, egy ablakos kezelői felületen. Alap mérnöki ismeretekkel néhány nap alatt elsajátítható. Menthető, személyre szabható. Létrehozhatók termék- , részleg-, vagy cégspecifikus munkamenetek, amelyek segítségével a különböző mérnöki területeteken dolgozó munkatársak is használhatják.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a részletes információk ismertetése, és az intézményük számára legmegfelelőbb megoldás kidolgozása céljából.ANSYS akadémiai szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Kutatás-fejlesztési és oktatási célok megvalósítására az ANSYS akadémiai szoftvereket kínál intézményi partnerei számára. Az akadémiai szoftverek funkciójukat tekintve nem kevesebbek a kereskedelmi szoftvereknél, de összetételük esetenként eltér azoktól. Az ANSYS Academic termékek négy különböző licenc verzióban érhetőek el: Academic Associate, Academic Research, Academic Teaching és Academic Toolbox.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a részletes információk ismertetése, és az intézményük számára legmegfelelőbb megoldás kidolgozása céljából.


         ANSYS Academic Associate

Forrás: www.ansys.com

Ipari és nem ipari kutatások végrehajtásához, ezen kívül oktatási célokra, diákok projektfeladataihoz valamint diákoknak szóló szemléltetési célokra használható licenc.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a részletes információk ismertetése, és az intézményük számára legmegfelelőbb megoldás kidolgozása céljából.


        ANSYS Academic Research

Forrás: www.ansys.com

Csak nem ipari kutatások végrehajtásához, ezen kívül oktatási célokra, diákok projektfeladataihoz valamint diákoknak szóló szemléltetési célokra használható licenc.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a részletes információk ismertetése, és az intézményük számára legmegfelelőbb megoldás kidolgozása céljából.


        ANSYS Academic Teaching

Forrás: www.ansys.com

Csak oktatási célokra, diákok projektfeladataihoz valamint diákoknak szóló szemléltetési célokra használható licenc.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a részletes információk ismertetése, és az intézményük számára legmegfelelőbb megoldás kidolgozása céljából.


        ANSYS Academic Toolbox

Forrás: www.ansys.com

Az Academic licencek mellé igényelhető, kiegészítő alkalmazást tartalmazó csomag, mely segítségével az igénybe vett Academic Associate, Academic Research vagy Academic Teaching licenc feltételeinek megfelelően használható a kiegészítő alkalmazás.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a részletes információk ismertetése, és az intézményük számára legmegfelelőbb megoldás kidolgozása céljából

ANSYS diák szoftverek

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Student és az ANSYS AIM Student egy bevezető szoftvercsomag azon mérnökhallgatók számára, akik érdeklődnek a szimuláció alapjainak megtanulása után. A szoftvercsomag segítségével betekintést nyerhetnek a legkorszerűbb ANSYS Workbench szimulációs munkafolyamatába, pre- és posztprocesszálási valamint megoldó termékeibe. Az ingyenes és megújítható, hat hónapos licenc hozzáférést biztosít az ANSYS Mechanical, ANSYS CFD, ANSYS Autodyn, ANSYS Workbench és ANSYS DesignXplorer illetve az ANSYS AIM szoftverekhez, melyek teljes funkcionalitással rendelkeznek, csak a megoldható modellek méretében tartalmaznak korlátozást.

További információk és letöltési lehetőség az ANSYS honlapján találhatók (angol nyelven).


        ANSYS Student

Forrás: www.ansys.com

Az ANSYS Student hozzáférést biztosít a diákok számára az ANSYS Mechanical, ANSYS CFD, ANSYS Autodyn, ANSYS Workbench, ANSYS DesignModeler és ANSYS DesignXplorer szoftverekhez. A szoftverek csak a megoldható modellek méretében tartalmaznak korlátozást, telepíthetőek a támogatott MS Windows 64-bites számítógépekre. A korlátozás áramlástani feladatok esetén 512000 cellára vagy csomópontra, míg mechanikai feladatoknál 32000 elemre vagy csomópontra szól.

Fontos! Az ANSYS Student licenc kizárólag egyéni oktatási célokra alkalmazható. Az ANSYS Student használatával létrehozott vizsgálati eredmények nem szabadalmaztathatóak, továbbá a szoftver nem használható összehasonlító vizsgálatokhoz (mint például benchmarking), vagy bármilyen kereskedelmi célra.

További információk és letöltési lehetőség az ANSYS honlapján találhatók (angol nyelven).


        AIM Student

Forrás: www.ansys.com

Az AIM Student hozzáférést biztosít a diákok számára az ANSYS AIM szoftverhez. A szoftver csak a megoldható modellek méretében tartalmaz korlátozást, telepíthetőek a támogatott MS Windows 64-bites számítógépekre. A korlátozás áramlástani feladatok esetén 1 millió cellára, míg mechanikai feladatoknál 100000 elemre vagy csomópontra szól.

Fontos! Az AIM Student licenc kizárólag egyéni oktatási célokra alkalmazható. Az AIM Student használatával létrehozott vizsgálati eredmények nem szabadalmaztathatóak, továbbá a szoftver nem használható összehasonlító vizsgálatokhoz (mint például benchmarking), vagy bármilyen kereskedelmi célra.

További információk és letöltési lehetőség az ANSYS honlapján találhatók (angol nyelven).


TANDLER csatornahidraulikai szoftverek

TANDLER csatornahidraulikai szoftverek

A TANDLER szoftvercsalád egy kifejezetten közműhálózat modellezésre és elemzésre fejlesztett szoftver, amely alkalmas akár komplett városok csővezeték-rendszerének virtuális felépítésére és vizsgálatára. Elemezhető például egy zivatar csapadékmennyiségének levonulása, vagy például a mérési eredmények és a szimuláció összehasonlításával felderíthetők az esetleges illegális bekötések.


KANAL++

A KANAL++ egy interaktív csatornahidraulikai és térinformatikai szerkesztő és tervező rendszer egy vagy több település csatornahálózati adatainak műszaki menedzselésére. Települések, anyagok, csőprofilok, aknák, speciális műtárgyak, valamint házi bekötések, hidraulikai számítási eredmények, vagyonérték- és károsodási adatok, egyesített és elválasztott rendszerhez kapcsolt részvízgyűjtő területek, fényképes vagy térképi háttér kép mind kezelhetők a térinformatikai rendszerben. A szoftver C++ nyelven készült, 32 vagy 64 bites, Windows NTR alapú operációs rendszerekre. A szoftvert fejlesztő Tandler cég tervezői és programozói szükség esetén folyamatos szoftvertámogatást biztosítanak.


AQUA++

Interaktív térinformatikai szerkesztő és tervező rendszer, mely alkalmas települések ivóvízhálózati adatainak műszaki menedzselésére.

  • Számos előre definiált elem (pl. szelepek)
  • Egységesített objektum tulajdonságok (pl. fogyasztás)
  • Új tulajdonságok kialakítása egyedi követelmények alapján
  • Adatok és eredmények felsorolása szabadon kezelhető listákban
  • Szabadon meghatározható fogyasztás és szivattyú karakterisztika

CFD.HU saját fejlesztésű szoftverek

A CFD.HU Kft. saját fejlesztésű szoftverei. Hamarosan…


Ez a weboldal sütiket használ. Az Európai Uniós törvények értelmében kérjük engedélyezze a sütik használatát. További információ itt található.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Bezár